Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)
Inici > Recomanacions > Transport aeri > Cancel·lacions
Agència Catalana del consum - www.gencat.cat

Cancel·lacions de vol

 
L'Agència Catalana del Consum recomana als possibles afectats per les cancel·lacions dels vols que abans de viatjar i amb antelació suficient contactin amb:
 • La seva companyia aèria i s'informin.
 • La seva agència de viatges si el seu vol forma part d'un viatge combinat.

Cancel·lació:
Si la companyia aèria cancel·la un vol, teniu els drets següents:

 • Dret a escollir entre la devolució de l'import del bitllet o un mitjà de transport alternatiu.
 • Dret d'assistència: rebre gratuïtament menjar i beguda suficients en funció dels temps que calgui esperar la sortida del vol alternatiu ofert, allotjament en un hotel quan calgui (inclosos els desplaçaments), així com mitjans de comunicació (2 trucades telefòniques, tèlex o missatges de fax o correus electrònics).
 • Dret d'informació: la companyia aèria ha de proporcionar a cadascun dels passatgers afectats la informació sobre com evoluciona la situació, així com un imprès on s'indiquin les normes en matèria de compensació i assistència. Es proporcionaran per escrit les dades de contacte de l'organisme nacional responsable del compliment del Reglament.
 • Dret a compensacions (llevat que la companyia hagi informat de la cancel·lació almenys amb dues setmanes d’antelació), en determinats casos i en funció de la distància.
Les quanties de les compensacions seran de:

Distància del vol en km
Intracomunitaris
No intracomunitaris
Fins a 1.500
250 €
250 €
Entre 1.500 i 3.500 km
400 €
400 €
Més de 3.500 km
400 €
600 €

Podeu comprovar la distància en quilòmetres del vostre vol consultant el web airportcitycodes.com.
Aquestes quanties es podran reduir un 50% si el transport alternatiu que ofereix la companyia us trasllada a la vostra destinació amb una diferència en l’hora d’arribada respecte a la prevista de:
 • No més de 2 hores per a tots els vols de fins a 1.500 km o
 • No més de 3 hores per a tots els vols intracomunitaris de més de 1500 km i per a la resta de vols d’entre 1.500 i 3.500 km o
 • No més de 4 hores per a la resta de vols
No hi ha dret a compensació si la cancel·lació es deu a circumstàncies extraordinàries (vagues, huracà, tempestes tropicals, grans nevades…) que no es podien haver evitat fins i tot si s’haguessin pres totes las mesures raonables.

Cal tenir en compte:

 • Si heu comprat el bitllet en una agència de viatges o el vol forma part d’un viatge combinat, els passatgers afectats haureu de reclamar a l’agència de viatges on vareu contractar el viatge.
 • És important que per poder reclamar conserveu tota la documentació del vol (reserva, bitllet, targeta d'embarcament, contracte i publicitat), així com de les despeses sobrevingudes (desplaçaments, hotels...).
 • En cas de reclamació, en primer lloc, en arribar a Catalunya, cal comunicar els fets a la companyia aèria demanant els fulls oficials de queixa/reclamació/denúncia a l’oficina de la companyia del mateix aeroport o adreçant un escrit al servei d’atenció al client, a fi de deixar constància escrita i, si la resposta no és satisfactòria en el termini d’1 mes, caldrà dirigir-se a un Organisme de Consum per presentar una reclamació.
  També podeu denunciar l’incompliment de les normes comunitàries sobre drets dels passatgers aeris en la UE davant l’organisme competent:

  Agencia Estatal de Seguridad Aérea
  División de Calidad y Protección al Usuario
  Avda. General Perón, 40. Acceso B
  28020 Madrid
  Correu electrònic: sau.aesa@seguridadaerea.es 
  Pàgina web: Drets dels passatgers: web d'AESA
 • Per a més informació sobre la situació dels aeroports podeu trucar a: 
  AENA a través dels telèfons 902 404 704 i (+34) 91 321 10 00.
  Pàgina web d'AENA
Més informació

Tornar a inici de pàgina

 

© 2011 Agència Catalana del Consum